Elektrisch rijden goedkoop?

 

Ik kijk nog al eens argwanend naar de optimistische cijfers over het elektrisch rijden. De ANWB lijkt soms wel een verlengstuk van het ministerie van milieu. Ja, de eletrische auto is duur, maar dat zal snel verbeteren, stellen ze. Maar is dat wel waar? Met de huidige lithium ion batterijen neemt het verbruik van kobalt enorm toe. Lithium mag er dan voldoende zijn; kobalt is schaars. En wat schaars is wordt duur! Als er miljarden batterijen moeten worden geproduceerd, dan zal er al snel een tekort aan dit metaal ontstaan. Batterijen zullen duurder worden. Door massaproductie van elektrische auto's kan de prijs ervan dalen, maar dat dreigt te worden teniet gedaan door het duurdere kobalt voor de batterijen.

En wat te denken van de infrastructuur. Duizenden oplaadpunten met de benodigde aanvoer van energie. Het verbruik aan elektrische energie zal enorm toenemen. Niet alleen door het elektrisch rijden, maar ook door de energietransitie. Daar zullen enorme investeringen voor nodig zijn. Maar laten we nu eens met zijn allen elektrisch gaan rijden, dan derft de staat 8 miljard per jaar aan brandstofaccijnzen. Ben ik nu dom als ik denk dat de staat dat geld nodig zal hebben en dat er dus belastingen te verwachten zijn op elektrische auto's en elektrische energie? Dat zal het elektrisch rijden beslist een stuk duurder maken. 

Een elektrische auto heeft een bereik van 400 echte kimometers (alleen de duurdere auto). Na een snellaadbeurt daalt het bereik naar 80% dus naar 320 km. Een volledig elektrische auto laat zich thuis niet meer opladen. Een grote Tesla heeft een accu pakket met een capaciteit van 95 kWh. Een gemiddeld huishouden gebruikt nu 10 kWh per dag. Wil je een Tesla thuis opladen dan wordt dat het tienvoudige. Daar is de installatie niet tegen bestand! Dus men is verplicht een snellaadstation te zoeken. dan ben je dus toch een uurtje kwijt. 

Maar wat denk je van mensen die de hele dag op de weg zitten. Die moeten twee maal per dag opladen en dat kost ze minimaal een uur. Meer als je om moet rijden voor een oplaadstation.  Dat is toch een verlies van 22 uur werktijd per maand! Dat gaat de baas dus geld kosten en dat zal dan wel weer verrekend worden met de prijzen. 

Misschien dat de Solid State batterij een deel van de problemen zal oplossen. Het bereik wordt twee tot drie maal zo groot, ze kunnen sneller worden opgeladen, zijn minder brandgevaarlijk en een stuk goedkoper te produceren.  Maar hoewel het onderzoek vordert, zijn ze er nog niet. Toyota zegt dat ze in 2025 voor het eerst in productie auto's zullen worden toegepast. Dat lost een aantal problemen op, maar niet het probleem van de benodigde elektriciteit.